Zoeken
Offcanvas right
...
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Gebouw

De Weeffabriek is voorzien van een open WiFi-netwerk. Tijdens je bezoek kun je gratis gebruikmaken van ons netwerk ‘Weeffabriek Publiek’.

We hebben geen bewaakte garderobe bij de Weeffabriek. 

Het is niet toegestaan om binnen de Weeffabriek (elektrisch) te roken/vapen. Roken kan alleen buiten op de daarvoor aangegeven plekken. Volg hierbij altijd de instructies van ons personeel op.

Aan de bar in ons Weefcafé kun je betalen met PIN, creditcard en de cadeaubon van Geldrop-Mierlo en van de Weeffabriek. De rechterkassa aan de bar is een PIN ONLY kassa. Bij onze linkerkassa kun je ook met contant geld betalen. Voor ieders veiligheid heeft het onze voorkeur dat zoveel mogelijk aankopen via PIN worden betaald.

We vragen je om zoveel mogelijk vooraf al tickets te kopen via onze website.

We hebben een gezellige speelhoek, kleurplaat en kleurtjes en een kast vol met spelletjes.
Er is een verschoningskussen voor baby’s aanwezig in onze invalidentoilet op de begane grond.
Je kind kan ook mee naar een voorstelling. Voor de kleinsten zijn er kussentjes zodat ze alles goed kunnen zien. Om de rust in de zaal te bewaren, verzoeken wij je baby nog even op andere manieren van cultuur te laten genieten. Vanaf 18 maanden zijn kinderen welkom in ons theater!

Het is verboden om zonder toestemming professionele foto-, video- en audio opname apparatuur mee naar binnen te nemen. Consumentencamera’s worden wel toegestaan. Onder professionele foto- en filmapparatuur verstaan wij toestellen met verwisselbare lenzen en spiegelreflexcamera's. Het is niet toegestaan, zonder toestemming vooraf, foto's, video's, of audio opgenomen in de Weeffabriek door te verkopen aan derden.

Als je de Weeffabriek bezoekt, kun je gefotografeerd worden. Beelden worden gebruikt als verslaglegging van onze evenementen en kunnen gepubliceerd worden op onze website of social media kanalen.
Kom je herkenbaar in beeld en wil je dit niet? Geef dit dan aan ons door via info@weeffabriek.nl. Wij zorgen er dan voor dat de betreffende foto direct verwijderd wordt.
Bij grotere kinderevenementen vragen we bij de ingang om de kinderen die niet gefotografeerd mogen worden om een rode sticker op de kleding te plakken. Foto’s van kinderen met een rode sticker gebruiken we niet voor publicaties.

Bereikbaarheid

De Weeffabriek ligt op 1 km loopafstand van NS Station Geldrop (10-15 minuten lopen).
Je kunt ook bus 24 pakken bij NS Station Eindhoven. De dichtstbijzijnde bushalte zijn de haltes ‘centrum’ en 'kerk', beiden op 2 minuten lopen van de Weeffabriek. Kijk voor actuele vertrek- en aankomsttijden altijd op 9292.nl.

De Weeffabriek is gevestigd op Molenstraat 23 in Geldrop. In je navigatiesysteem kun je het beste Molenstraat 21 intypen. Je eindigt dan op de parkeerplaats bij het beeld met een mini met een dame er bovenop. Daar kun je je auto parkeren op de parkeerplaatsen zonder vergunninghoudersbord. Je kunt hier gratis parkeren.

Toegankelijkheid

Ons gebouw heeft een lift. Alle verdiepingen zijn goed bereikbaar.
We hebben ook een kleine rolstoellift bij het Weefcafé waarmee je met een rollator of een scootmobiel enkele treden omhoog kunt.

Ons theater beschikt helaas (nog) niet over een gehoor ondersteunend systeem. Bel of mail voor een voorstelling even met ons algemeen nummer; met liefde reserveren we voor jou een plekje vooraan in de zaal.

Ben je mindervalide? De publieksruimten van ons gebouw zijn goed toegankelijk voor jou en er is een mindervalidetoilet aanwezig. In de meeste zalen geniet je gewoon vanuit je rolstoel van de voorstelling. Ook als je slecht ter been bent, helpen we je graag een handje. Oftewel, wij houden een geschikte plek voor je vrij. Het reserveren van een rolstoelplaats kan helaas (nog) niet via de website.

Bel of mail voor een voorstelling even met ons algemeen nummer; met liefde reserveren we voor jou een plekje vooraan in de zaal.

Is een geleidehond jouw steun en toeverlaat? Wij kijken ernaar uit om jou én je superhond in te ontvangen!

Ben je mindervalide? Dan parkeer je bij de Weeffabriek gewoon voor de deur op een van de gemarkeerde invalidenparkeerplaatsen. Leg je geldige invalidenparkeerkaart goed zichtbaar achter de voorruit.

Openingstijden

We zijn van maandag tot en met donderdag open van 08.00 tot 23.00 uur.
Op vrijdag zijn we open van 08.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag van 09.00 tot 18.00 en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.
Onze bar in het Weefcafé schenkt een half uur voor sluitingstijd het laatste drankje.
Tijdens feestdagen en bij evenementen kunnen andere sluitingstijden gelden.

Als er een optreden is of een ander evenement zijn we wel open. Dat zie je in onze agenda.

Tijdens alle officiële schoolvakanties sluiten we van maandag tot en met vrijdag om 19.00 uur.
Op zaterdag gaan we pas om 12.00 uur open.

Tickets

Je kaarten voor een heerlijk avondje uit, bestel je gewoon vanuit je luie stoel via onze website. Selecteer de gewenste voorstelling en reken veilig af met iDEAL.

Onze voorkeur heeft het dat je de ticket via onze website bestelt. Wil je toch op een andere manier het ticket ontvangen, dan kan je hiervoor een mail sturen naar info@weeffabriek.nl. Je kunt ook bellen op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 09.00 tot 17.00 uur en jouw kaarten telefonisch reserveren. We leggen je tickets dan klaar in ons Weefcafé. Je dient je bestelling dan binnen één week af te halen aan onze balie. Bij voorstellingen in diezelfde week, bewaren wij jouw kaarten tot uiterlijk een uur voor aanvang van de voorstelling.

We kunnen je ticket helaas niet terugnemen. We adviseren je deze aan te bieden aan familie of bekenden, zodat je iemand anders er blij mee kan maken.

Als wij een evenement verplaatsen, ontvang je hierover bericht in je mail. Je ticket blijft geldig voor de nieuwe datum. Heb jij geen informatie ontvangen? Neem dan contact op met ons via info@weeffabriek.nl. Mocht je op de nieuwe datum niet kunnen, stuur ons dan ook een mail.

Als we je evenement annuleren, krijg je van ons bericht via je mail. Je ontvangt automatisch je geld terug op de rekening waarmee je je ticket(s) hebt betaald.

Ja. Zet hiervoor de helderheid van je beeldscherm op maximale felheid en zoom in op de barcode. Dat zorgt voor een snellere doorstroming aan de deur.

Wij werken nooit met vaste zitplaatsen. Tijdens de inloop van de voorstelling kun je plaatsnemen op een stoel naar keuze. Bij een uitverkochte zaal vragen we je om aan te sluiten bij de andere bezoekers.
Ben je slecht ter been of wil je een rolstoelplaats reserveren? Dat kan alleen telefonisch. Neem contact op met onze medewerkers via 040-2869119. Dit telefoonnummer is bereikbaar binnen openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 09.00u - 17.00u, met uitzondering van woensdag.

Horeca

Ben je met een groep van 10 of meer personen? Laat het ons enkele dagen vooraf weten, zodat we daarmee rekening kunnen houden in ons Weefcafé. Bij voorkeur stuur je ons hierover een mail via info@weeffabriek.nl

Als je minimaal twee dagen vooraf aan ons doorgeeft dat je mee wilt lunchen, dan ben je van harte welkom. Vanaf acht personen kun je zelf een lunch- of dinerbuffet reserveren op een door jullie gewenste dag.

Je kan tot twee dagen kosteloos annuleren of het aantal deelnemers wijzigen. Daarna moet je helaas betalen, omdat we dan alle inkopen voor het buffet al hebben gedaan.

Dat mag, tenzij de organisatie van een evenement dat liever niet heeft. We vragen je wel om ervoor te zorgen dat onze stoelen en vloer schoon blijven.

Onze bar sluit een half uur voor sluitingstijd.

Vrijwilligerswerk / Stage

Onze vrijwilligers zijn op allerlei vlakken van groot belang om de Weeffabriek draaiend te houden. Zonder onze vrijwilligers zijn veel activiteiten niet mogelijk. Ze helpen mee in ons Weefcafé, ontvangen artiesten, controleren tickets, regelen het licht&geluid voor een event, zetten zalen klaar, verzorgen de programmering, repareren lampen, schilderen muren, timmeren folderhouders en vormen het bestuur. Heb je interesse om iets bij ons te komen doen, laat het ons weten.

Hartstikke leuk natuurlijk! Kom even langs, bel ons of stuur een mailtje naar info@weeffabriek.nl We nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek om te kijken of wij voor jou een geschikte plek zijn.

Jazeker. We hebben eigenlijk continu wel één of meerdere stagiaires bij ons rondlopen.
We zijn voor diverse MBO opleidingen geaccrediteerd, zoals voor horeca, facilitair en communicatie.
Ook hebben we HBO studenten begeleid.
We krijgen regelmatig leerlingen op bezoek voor een snuffelstage van enkele dagen of weken.
Stuur ons een mailtje met wat je zoekt en dan nemen we contact met je op.